Zittingen / locatie

Zittingen vinden doorgaans 4 x per maand plaats op maandagmiddag.

Locatie:

De raad houdt zitting in de rechtbank Den Haag, Paleis van Justitie:

Prins Clauslaan 60
2595 AJ Den Haag
Telefoonnummer: (070) 381 31 31.

U kunt zich aldaar melden bij de bode in de centrale hal van het Paleis van Justitie. De bode zal melden in welke zaal de zitting wordt gehouden. U kunt dan plaatsnemen bij de zittingszaal en wordt bij aanvang van de zitting door de griffier opgehaald.

Indien u een definitieve oproepbrief heeft ontvangen en verhinderd bent

Uitstel van de mondelinge behandeling wordt in beginsel niet toegestaan. Bij dringende verhindering wegens ziekte dient zo spoedig mogelijk en in elk geval vóór de zitting een doktersverklaring aan de griffie te worden toegestuurd. In spoedeisende gevallen kunt u een fax of e-mail (griffiedenhaag@raadvandiscipline.nl) toezenden.

Overzicht van alle geplande zittingsdata:

Juni 2017
maandag 12 juni 2017
maandag 19 juni 2017
maandag 26 juni 2017

Juli 2017
maandag 3 juli 2017

Augustus 2017
maandag 28 augustus 2017

September 2017
maandag 04 september 2017
maandag 11 september 2017
maandag 18 september 2017
maandag 25 september 2017

Oktober 2017
maandag 02 oktober 2017
maandag 09 oktober 2017
maandag 23 oktober 2017
maandag 30 oktober 2017

November 2017
maandag 06 november 2017
maandag 13 november 2017
maandag 20 november 2017
maandag 27 november 2017

December 2017
maandag 04 december 2017
maandag 11 december 2017
maandag 18 december 2017

Informatie over bijwonen zitting in kader beroepsopleiding advocatuur:

Stagiaires die in het kader van de beroepsopleiding een zitting van de raad van discipline of het hof van discipline willen bijwonen, dienen zich in te schrijven op de DLO (digitale leeromgeving), waar ook informatie over onder andere de zittingsdata te vinden is. Eventuele nadere informatie is te verkrijgen bij mevrouw S. van Rijssen, opleidingscoördinator beroepsopleiding advocaten (088 0595700 / sanne.vanrijssen@cpodialogue.nl).

Routebeschrijving Paleis van Justitie:


Grotere kaart weergeven

Het Paleis van Justitie staat in het centrum van ‘s-Gravenhage en is zowel per openbaar vervoer als per auto goed bereikbaar. Er is echter weinig parkeergelegenheid in de directe omgeving van het Paleis van Justitie.
In het buurt van het Paleis van Justitie kan alleen tegen betaling worden geparkeerd. De parkeergarage naast Den Haag CS in de Anna van Buerenstraat/Prinses Irenestraat is, in tegenstelling tot de aanduiding op het kaartje hieronder, gesloten in verband met de realisatie van Randstadrail en de reconstructie van het gebied rond het station.

De werkzaamheden in het stationsgebied hebben soms consequenties voor de bereikbaarheid van het Paleis. Meer informatie kunt u vinden op http://www.denhaag.nl/bereikbaarheid

Direct voor het Paleis van Justitie in de Theresiastraat bevinden zich vier invalidenparkeerplaatsen.

Eigen vervoer (via de Utrechtse baan)

Vanuit Utrecht, Amsterdam en Rotterdam.

  • U volgt de A12 tot aan de afslag Centrum (afrit 2)
  • Aan het eind van de afslag Centrum bij de verkeerslichten sorteert u voor in het voorsorteervak voor rechtdoor en steekt u het kruispunt met de Juliana van Stolberglaan over. Het Paleis van Justitie bevindt zich dan direct aan uw rechterkant.

Openbaar vervoer

Station Den Haag CS, Looproute ± 7 min.

  • Op perron nr. 12 bevindt zich na ca. 30 m aan de linkerkant een uitgang die naar het Nationaal Archief en de Koninklijke Bibliotheek leidt.
  • Verlaat het station via deze uitgang. Steek het fietspad en de rijbaan over en loopt langs het Nationaal Archief en het Centraal Bureau voor Genealogie (aan uw rechterzijde) en volgt het voetpad (Prins Willem-Alexanderhof) tussen het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Koninklijke Bibliotheek door.
  • Aan het einde van dit pad steekt u de Prins Clauslaan over. U staat nu voor het Paleis van Justitie. De personeelsingang bevindt zich vlak bij de Theresiastraat. De hoofdingang bevindt zich op nummer 60. Als u langs de voorkant van het gebouw loopt, vindt u de hoofdingang aan uw linkerhand op bij het bord nr. 60.

Per tram (lijn 2 of 6) vanaf het station Den Haag CS.

  • Uitstappen halte Ternoot.
  • Steek de Juliana van Stolberglaan over en loop onder het bruggebouw over de Utrechtse Baan door. Het Paleis van Justitie vindt U direct daarna aan uw rechterkant. De hoofdingang bevindt zich op nummer 60, aan het begin van het plein.

Per bus (lijn 24).

  • Uitstappen halte Theresiastraat
  • U loopt in de richting van de Utrechtse Baan voorbij enkele winkels, horecagelegenheden en de ingang van de parkeergarage van het Paleis van Justitie. Vlak voor het bruggebouw kunt u het plein op waaraan het Paleis van Justitie ligt. De hoofdingang van het paleis (nummer 60) bevindt zich helemaal aan het einde van het plein.